1. Nimi ja kotipaikka
Yhdistyksen nimi on RoSLO Romanian Suomalaiset Lääketieteen Opiskelijat ry ja sen kotipaikka on Helsinki.
2. Tarkoitus ja toiminta
Yhdistys on suomalaisten lääketieteen opiskelijoiden ainejärjestö Romaniassa. Yhdistyksen tarkoitus on edistää opiskelijoiden etuja ja tukea vapaa-ajan toimintaa. Tarkoituksena on yhdistää opiskelijoita järjestämällä tapahtumia, koulutuksia ja kokouksia.
3. Yhdistyksen tehtävät
– Järjestää vapaa-ajan toimintaa
– Järjestää koulutuksia
– Ylläpitää yhteyksiä ammattiyhdistyksiin ja -laitoksiin, järjestöihin ja yrityksiin
– Välittää tietoa jäsenille RoSLO ry:n toiminnasta
– Ottaa vastaan lahjoituksia ja testamentteja
– Kerätä jäsenmaksut jonka suuruus päätetään kevätkokouksessa
4. Jäsenet
Yhdistyksen jäseniä voivat olla Romanian yliopistoissa lääketiedettä opiskelevat suomalaiset henkilöt. Kannatusjäseniksi ovat oikeutettuja ne valmistuneet lääkärit tai hammaslääkärit jotka ovat opiskelleet Romaniassa. Ainoastaan yhdistyksen varsinaisjäsenillä on äänioikeus yhdistyksen kokouksissa. Jäseneksi hyväksymisestä päättää hallitus.
Jäsenmaksu pitää maksaa eräpäivään mennessä. Jäsenmaksun suuruus määritellään kevätkokouksessa.
Jäsenen katsotaan eronnen yhdistyksestä mikäli tämä laiminlyö jäsenmaksun maksamisen kuukauden jälkeen eräpäivän umpeutumisesta muistutuksesta huolimatta.
Hallitus voi myös määräajaksi tai lopullisesti kieltää jäsentä osallistumasta yhdistyksen tapahtumiin tai erottaa jäsen hallituksen alaisista toimielimistä mikäli jäsen on aiheuttanut vahinkoa tai haittaa yhdistykselle tai sen toiminnalle.
5. Hallitus
Yhdistyksen asioita ja hallintoa hoitaa hallitus, joka valitaan vuosittain jäsenistön keskuudesta. Hallituksen muodostavat puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri, taloudenhoitaja sekä 1-5 muuta varsinaista jäsentä. Hallitus valitaan yhdistyksen syyskokouksessa ja toimintakausi on yksi kalenterivuosi.
Hallituksen tehtäviin kuuluu järjestää jäsenille luvun 3 mukaista toimintaa ja edustaa yhdistystä.
Hallitus kokoontuu hallituksen jäsenen kutsusta. Hallitus on päätösvaltainen kun vähintään puolet hallituksen jäsenistä, puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja mukaan luettuna on läsnä. Äänestykset ratkaistaan äänten enemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa.
Hallituksen kokouksesta pidetään pöytäkirjaa, joka hallituksen päättämällä tavalla tarkastetaan.
Hallituksesta voi erota tekemällä hallitukselle kirjallisen eroilmoituksen. Ylimääräinen yhdistyksen kokous voi valita uuden hallituksen jäsenen eronneen tilalle jäljellä olevaksi ajaksi.
6. Yhdistyksen nimen
kirjoittaminen
Yhdistyksen nimen ovat oikeutettuja kirjoittamaan puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri tai taloudenhoitaja, kukin yksin.
7. Tilikausi
Yhdistyksen tilikausi on yksi (1) kalenterivuosi. Yhdistyksen toiminnantarkastuksen hoitaa toiminnantarkastaja, joka nimetään syyskokouksessa. Toiminnantarkastuksen edellyttämät asiakirjat on toimitettava toiminnantarkastajalle neljä viikkoa ennen kevätkokousta. Toiminnantarkastajan tulee toimittaa lausuntonsa yhdistykselle ennen kevätkokousta.
8. Tilioikeudet
Yhdistyksen tilinkäyttöoikeus on puheenjohtajalla ja taloudenhoitajalla. Lisäksi hallitus voi päätöksellään myöntää tilin käyttöoikeuden myös muulle hallituksen jäsenelle.
9. Yhdistyksen kokoukset
Ylintä päätäntävaltaa yhdistyksen asioissa käyttävät yhdistyksen kokoukset. Syyskokous pidetään loka-marraskuussa ja kevätkokous pidetään maalis-huhtikuussa. Ylimääräinen kokous pidetään kun hallitus katsoo siihen olevan aihetta tai kun 1/10 yhdistyksen äänioikeutetuista jäsenistä sitä kirjallisesti vaatii hallitukselta, kokous tulee pitää 30 vuorokauden kuluessa siitä kun vaatimus esitetään hallitukselle.
Yhdistyksen kokouksen kutsuu koolle hallitus. Kokouksen ajankohdan ja pitopaikan määrää yhdistyksen hallitus.
Yhdistyksen varsinaisen kokouksen kokouskutsu, jossa mainitaan käsiteltävät asiat, on lähetettävä viimeistään seitsemän päivää ennen kokousta yhdistyksen sähköpostilistan kautta jäsenistölle. Kokouskutsun mukana tulee lähettää tarkoituksenmukaiset liitteet. Ylimääräinen yhdistyksen kokous kutsutaan koolle samalla tavalla ja samassa ajassa, kuin yhdistyksen varsinainen kokous.
Yhdistyksen kokouksessa on jokaisella kokoukseen osallistuvalla yhdistyksen jäsenellä äänioikeus ja kullakin on yksi ääni. Kokoukseen osallistumattoman jäsenen on kuitenkin mahdollista antaa äänensä toisen jäsenen käytettäväksi valtakirjalla. Yksi jäsen voi kuitenkin käyttää korkeintaan kahta ääntä.
10. Yhdistyksen varsinaiset kokoukset
Varsinaiset kokoukset ovat kevät- ja syyskokous.
Kevätkokouksessa käsitellään seuraavat asiat:
– Kokous avataan
– Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
– Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
– Esitetään tilinpäätös, hallituksen toimintakertomus ja toiminnantarkastajien lausunto
– Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta
– Päätetään vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille tilivelvollisille
– Määritetään jäsenmaksun suuruus
– Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut ja kokoukselle esitetyt asiat
Syyskokouksessa käsitellään seuraavat asiat:
– Kokouksen avaus
– Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
– Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
– Hyväksytään kokouksen esityslista
– Vahvistetaan seuraavan vuoden toimintasuunnitelma
– Valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut jäsenet
– Valitaan yksi toiminnantarkastajaa ja yksi varatoiminnantarkastajat
– Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat
– Kokouksen päättäminen
Yhdistyksen jäsenet voivat etukäteen tehdä esityksiä yhdistyksen kokouksissa käsiteltäviksi tarkoitetuista asioista. Esitykset on jätettävä kirjallisina hallitukselle viimeistään kuukautta ennen kokousta.
Päätökset yhdistyksen kokouksissa ratkaistaan yksinkertaisella äänten enemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaisee yhdistyksen puheenjohtajan kanta, vaaleissa ja suljetussa lippuäänestyksessä kuitenkin arpa. Äänten mennessä tasan ja yhdistyksen puheenjohtajan ollessa esteellinen osallistumaan päätöksentekoon ratkaisee kokouksen puheenjohtajan kanta.
Yhdistyksen kokouksessa valitaan yksi pöytäkirjantarkastajaa tarkastamaan kokouksesta laadittu pöytäkirjan.
11. Sääntöjen muuttaminen ja yhdistyksen purkaminen
Näiden sääntöjen muuttamiseen vaaditaan, että päätös muuttamisesta tehdään yhdistyksen kokouksessa ja, että vähintään 3/4 äänestyksessä annetuista äänistä sitä kannattaa.
Yhdistyksen purkamiseen vaaditaan, että päätös siitä tehdään kahdessa vähintään kolmen viikon väliajoin pidettävässä yhdistyksen kokouksessa ja että vähintään 3/4 äänestyksessä annetuista äänistä sitä kummallakin kerralla kannattaa. Yhdistystä purettaessa varat luovutetaan yhdistyksen tarkoituksen edistämiseen jälkimmäisen purkamista päättävän kokouksen määräämällä tavalla.
12. Muutoin
noudatetaan yhdistyslakia